Bedrijfsvrienden in de spotlights

Waarom steunen zij Kunstmin?
Bedrijfsvrienden in de spotlights

Menno Mientjes en Erik Pullen aan het woord

Aannemersbedrijf Pullen in Dordrecht bestaat bijna 100 jaar. Vijftig jaar lang was het bedrijf gevestigd naast de Schouwburg. Ze runnen samen Aannemersbedrijf Pullen.

Waarom kiezen jullie voor Kunstmin?

Erik: In onze tienerjaren deden we vakantiewerk bij Aannemersbedrijf Pullen. Omdat het bedrijf toen naast de Schouwburg was gevestigd, waren we ook kind aan huis bij Kunstmin.

Menno: Ik was assistent van de timmerman en we deden ook klussen en kleine verbouwingen bij Kunstmin. Ik kwam hier veel over de vloer en kende alle bijzondere plekjes achter de schermen van de Schouwburg, de gangetjes, de oude zolder. Ik vond het prachtig. De liefde voor Kunstmin is dan ook altijd gebleven en we zijn nog altijd verbonden. Sinds een aantal jaar ook als Bedrijfsvriend. Een hoogtepunt in de afgelopen periode vond ik ‘De Waarnemer van Dordrecht’. De houten constructie op het dak van het Energiehuis is door ons gemaakt.

'De liefde voor Kunstmin is dan ook altijd gebleven'

Pullen B.V. kent een lange historie. Sinds de oprichting in 1927 is het bedrijf een begrip in Dordrecht en de regio. Het familiebedrijf wordt sinds 2016 aangestuurd door Erik Pullen, toen hij als 4e generatie het stokje overnam van zijn vader Ruud Pullen. Sinds 2019 is ook Menno Mientjes toegetreden tot de directie.

Welke artiesten bezoeken jullie graag?

Erik: Ik ben een cabaretliefhebber maar ik houd ook van concerten. Ik heb genoten van ‘Queen The Music’ en ‘OG3NE’ bijvoorbeeld. ‘Theo Maassen’, ‘Daniël Arends’ zijn top op cabaretgebied maar ook ‘Katinka Polderman’ is erg leuk. Kunstmin is een ideale plek om je relaties mee naartoe te nemen, voor een laagdrempelige, leuke avond. Een voorstelling zien en daarna met een borrelarrangement wat napraten.

Menno: Ik ga minder vaak naar Kunstmin dan ik zou willen. Ik ben niet zo’n planner. Dus vind ik het lastig om ver van tevoren kaarten te kopen. De laatste voorstelling die ik zag was ‘Ramadan Conference’. Dat was een topavond!

'Kunstmin is een ideale plek om je relaties mee naar toe te nemen'

Wat is jullie passie?

Menno: Monumentaal werk aan de Dordtse Binnenstad. We renoveren veel monumentale woningen, panden en kerkgebouwen in Dordrecht. Dat is heel uitdagend. Het vraagt veel improvisatie en je moet snel kunnen schakelen. Mooie voorbeelden zijn de verbouwing van de Remonstrantse kerk en de restauratie van het Straatman/Dok. Dat zijn fantastische projecten.

Erik: Voor ons werk zijn we dagelijks actief in hoofdzakelijk Dordrecht, maar in mijn vrije tijd reis ik graag veel en ver. De wereld zien, andere culturen ontdekken, ongerepte natuur. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de natuur en wilde dieren. Ik las er boeken over. Mijn mooiste reis was naar Indonesië. We hebben daar een huis gebouwd voor mensen die leefden in hutten. Heel bijzonder om zo dicht bij de lokale bevolking te zijn. Ver weg van de stad. De immense dankbaarheid. Een heel bijzondere ervaring.

Hoe omschrijven jullie je bedrijf?

We zijn een aannemersbedrijf voor voornamelijk zakelijke verbouwingen en onderhoud en vooral sterk in renovatiewerk. We werken met een klein maar veelzijdig team van vakmensen, alleskunners. Daarnaast hebben we voor specialistisch werk een goed netwerk van lokale ondernemers met wie we samenwerken. Het bedrijf is succesvol. We zijn niet te groot. Er is genoeg vraag om te kunnen groeien, we moeten vaak ‘nee’ verkopen maar hebben besloten niet te willen groeien. We zijn overtuigd van het persoonlijke contact met de klant, duurzame relaties en een klein sterk team.

Erik: Er heerst een hele fijne werksfeer binnen het bedrijf. Een echt familiebedrijf. Mijn vader en oom komen nog wekelijks langs, voor een kop koffie en een praatje. Ze zijn trots op wat we doen, al hebben ze soms een iets andere visie.

Word ook Bedrijfsvriend

Als een van de belangrijkste podia van de Drechtsteden is Kunstmin met ruim 75.000 bezoekers per jaar een prominente en aantrekkelijke partner voor elk bedrijf. Met de twee prachtige locaties de Schouwburg en het Energiehuis is Kunstmin dé culturele hotspot waar ondernemers elkaar ontmoeten en cultuur in hun eigen regio extra steunen en mede mogelijk maken. Bouw mee aan deze culturele hotspot!

Meer weten?
Word ook