Bedrijfsvrienden in de spotlights

Waarom steunen zij Kunstmin?
Bedrijfsvrienden in de spotlights

Tommie Nijhoff aan het woord

Tommie is directeur van T. Nijhoff Schildersbedrijf. Hij werkt samen met zijn team onder meer aan het restauratie- en schilderwerk van historische gebouwen in Dordrecht waaronder de Schouwburg.

Waarom kies je voor Kunstmin?

Ik ben een paar honderd meter van Kunstmin vandaan geboren. Een echte Dordtenaar. Mijn hart ligt hier. Alles wat met Dordrecht te maken heeft, daar kun je me voor wakker maken. Ik kom uit een eenvoudig milieu. Wij hadden thuis geen geld om naar de Schouwburg te gaan. Nu kunnen we er volop van genieten. Als ondernemer ben ik er trots op dat ik zo’n mooi gebouw mag onderhouden. Dat is waar ik vroeger van droomde. We leven gelukkig in een tijd dat er werk genoeg is. Bijzondere gebouwen zoals de Schouwburg zijn de krenten in de pap. Dat is waar ik trots over vertel. Ongeveer zes jaar geleden ben ik Bedrijfsvriend geworden. Het gaat ons goed en dan is het leuk om iets terug te doen voor de stad.

Als ondernemer ben ik er trots op dat ik zo’n mooi gebouw mag onderhouden

Wat bezoek je zelf graag?

Ik ben nieuwsgierig van aard. Soms word ik verrast door iets dat ik nog niet ken. Dat is het leukst. Maar ik hou van lachen dus Bert Visser, Tineke Schouten en Jandino Asporaat zijn zeker aan mij besteed. Ik hou ook van muziek dus theaterconcerten bezoek ik ook graag. Maar het gaat niet alleen om de voorstelling. Een bezoek aan Kunstmin is een ervaring. We worden altijd heel goed ontvangen. Het gaat om het kleine gebaar; je jas die wordt aangenomen, een vriendelijk woord, ons eigen plekje in het Theatercafé. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Je voelt je toch een beetje speciaal en mijn gasten, familie, vrienden of klanten, ervaren dit ook zo.

Wat is je passie?

Dat is het vak dat ik uitoefen. Het restauratie- en schilderwerk van de historische gebouwen waar Dordrecht er zo veel van heeft. Ik ben trots op mijn bedrijf, dat nog steeds groeit. We zijn inmiddels met 28 mensen werkzaam. We leiden constant jonge mensen op via een systeem dat we zelf hebben opgezet. We zijn altijd in ontwikkeling om onszelf te verbeteren. Je voelt de waardering van klanten. Dat wordt steeds meer gezien en gewaardeerd. Mensen die historische panden beheren en bewonen zijn trots op hun pand of gebouw en je werk wordt daardoor bijzonder gewaardeerd. Wij werken voor diverse musea in Dordrecht en vele andere prachtige gebouwen. Zo hebben wij de klokkentoren van het Stadhuis gerestaureerd en de torenbekroning mogen vergulden in opdracht van de Gemeente Dordrecht. Dat voelt als een grote eer.

Het gaat niet alleen om de voorstelling. Een bezoek aan Kunstmin is een ervaring.

3273

Hoe omschrijf je je bedrijf?

Mensen die bij ons werken, zijn vaak niet alleen aan het werk maar ook met hun hobby bezig. Als er bij mij iemand op de stoep staat om te solliciteren, moet er meteen het goede gevoel zijn. Als schilder kom je overal. In een kerk, bij de bakker om de hoek en bij een burgemeester thuis. Overal wordt geschilderd. Schilderen kun je leren maar het gevoel bij de persoon moet goed zijn. ‘Wil ik met zo iemand oud worden’, denk ik altijd. Want personeel, daar ga je een langdurige relatie mee aan. Dat is de intentie. Wij verzorgen meer dan het reguliere schilderwerk. Ook hout- en marmerimitaties en muurschilderingen nemen wij op ons. Zo hebben we laatst de wandbeschildering gedaan in het geboortehuis van Aelbert Cuyp. ‘Het Gezicht op Dordrecht’ van Cuyp is door ons nageschilderd. We hebben een uitnodiging ontvangen om het orgineel te komen bekijken, dat in een landhuis in Engeland hangt. Hoe leuk is dat!

Word ook Bedrijfsvriend

Als een van de belangrijkste podia van de Drechtsteden is Kunstmin met ruim 75.000 bezoekers per jaar een prominente en aantrekkelijke partner voor elk bedrijf. Met de twee prachtige locaties de Schouwburg en het Energiehuis is Kunstmin dé culturele hotspot waar ondernemers elkaar ontmoeten en cultuur in hun eigen regio extra steunen en mede mogelijk maken. Bouw mee aan deze culturele hotspot!

Meer weten?
Word ook