Route & Parkeren

Uitstekend bereikbaar
Route & Parkeren

Kunstmin is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Onze locaties bevinden zich in de directe nabijheid van de authentieke binnenstad van Dordrecht. Dichtbij de snelweg, zes minuten van de afrit en 10 minuten met het OV vanaf Dordrecht Centraal. We bieden ruime parkeergelegenheid, direct gelegen naast het Energiehuis, en vlakbij de Schouwburg.

Kunstmin | locatie Schouwburg
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht

Kunstmin | locatie Energiehuis
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Kunstmin bereiken met de auto

Parkeergarage Energiehuis
Bij de Schouwburg en in de omliggende straten rond de Schouwburg en het Energiehuis is openbaar parkeren beperkt en tegen betaling mogelijk. In Parkeergarage Energiehuis kunnen bezoekers ruimschoots parkeren. Vanaf de parkeergarage ben je in een mum van tijd in het Energiehuis en loop je in vijf minuten naar de Schouwburg.

Bezoekers kunnen zowel voor de Schouwburg als het Energiehuis parkeren in Parkeergarage Energiehuis. Overdag bedraagt het tarief € 1,30 per uur. Parkeren tussen 18.00 en 6.00 uur kost maximaal € 3,-.

In de parkeergarage is ook een overdekte fietsenstalling aanwezig. De fietsenstalling is geopend van 07.30 tot 01.30 uur. Na die tijd kun je binnenkomen door je te melden bij de intercom.

Looproute vanaf Parkeergarage Energiehuis naar de Schouwburg
Vanaf de parkeerplaats bij het Energiehuis is het 5 minuten lopen naar de Schouwburg. Je loopt vanaf het parkeerterrein langs het Energiehuis over de Noordendijk. Je kunt het beste de Noordendijk oversteken bij de Molen. Vervolgens ga je met de trappen naar beneden de Godfried Schalckensingel in. Wanneer je vervolgens rechtdoor loopt vind je na ongeveer 200 meter de Schouwburg aan je rechterzijde.

Vanaf de A15 komend op de N3 (randweg)
Neem afslag 23 ‘Dordrecht Centrum’ en volg vervolgens de borden ‘Centrum’. Sla op het kruispunt met de Oranjelaan (stoplichten) rechtsaf. Sla bij het volgende stoplicht linksaf de Noordendijk op. De borden P-Energiehuis wijzen je verder de weg.

Vanaf de A16 vanuit Rotterdam
Neem de rechtertunnelbuis van de Drechttunnel. Neem afslag 21 ‘Dordrecht’. Sla bij de stoplichten rechtsaf: je rijdt nu op de Laan der Ver. Naties die overgaat in de Dokweg. Ga het spoorviaduct onderdoor en sla vervolgens bij de stoplichten rechtsaf. Je vervolgt de weg langs het station. Neem op de rotonde de tweede afslag. Sla bij de stoplichten vervolgens rechtsaf en ga daarna direct links de Oranjelaan op. Bij de tweede stoplichten sla je linksaf de Noordendijk op. De borden P-Energiehuis wijzen je verder de weg.

Voor het gebruik van de ANWB-routeplanner is de juiste aanduiding: Energieplein, Dordrecht.

Kunstmin te voet bereiken

Beide gebouwen zijn vanaf het centraal station in Dordrecht goed aan te lopen. De Schouwburg bevindt zich op 1 km van het station, op zo'n 13 minuten loopafstand. De route van het station naar de Schouwburg vind je hier. Het Energiehuis ligt op 1,4 km van het station. Je loopt in ongeveer 18 minuten van het station naar het Energiehuis via deze route.

Kunstmin bereiken met het openbaar vervoer

Locatie Schouwburg
Vanaf het centraal station van Dordrecht stoppen buslijnen 3 (naar Oudelandshoek) en 4 (naar Staart) bij de halte ‘Oranjelaan’. Vanaf hier is het slechts enkele minuten lopen naar de Schouwburg. Je steekt over bij het kruispunt en loopt de Stooplaan in. Aan het eind van deze weg vind je de Schouwburg.

Vanaf het centraal station kun je ook buslijn 10 nemen en uitstappen bij de halte ‘Kunstmin’.

Locatie Energiehuis
Vanaf centraal station Dordrecht is het Energiehuis te bereiken met buslijn 10 (halte 'Energiehuis') en buslijnen 3 en 4 (halte 'Noordendijk'). Steek bij de halte ‘Noordendijk’ de weg over de Noordendijk in. Het Energiehuis bevindt zich aan je rechterzijde.